Απόδοση του Πάσχα – ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Με την τέλεση της καθιερωμένης Ιεράς Αγρυπνίας για την απόδοση της εορτής του Πάσχα, το βράδυ της Τρίτης, ολοκληρώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων ο εορταστικός – λειτουργικός κύκλος της Εκκλησίας της Αναστάσιμης περιόδου του Πεντηκοσταρίου (39 ημέρες), κατά τις οποίες επαναλαμβάνεται συνεχώς το μήνυμα της νίκης Της Ζωής επί του Θανάτου, το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως!

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό τις προβλεπόμενες υγειονομικές προετοιμασίες ενάντια στη διασπορά του νέου κορονοϊού, αρκετοί πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία του χωριού μας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία, για να εορτασθεί η Ανάσταση του Κυρίου, κατά την απόδοση του Πάσχα!

Απόδοση της εορτής του Πάσχα

Στη λειτουργική γλώσσα της εκκλησίας σημαίνει την ολοκλήρωση της εορτής του Πάσχα, που διαρκεί συνολικά 39 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Τιμάται από την Εκκλησία την παραμονή της Αναλήψεως, ήτοι την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Τυφλού (27 Μαΐου 2020).

Αποτελεί μία από τις εξαιρέσεις, καθώς οι περισσότερες εορτές έχουν την απόδοσή τους την όγδοη ημέρα, δηλαδή έχουν διάρκεια οκτώ ημερών. Από θεολογικής πλευράς, αυτή η παράταση αποτελεί και μια υπέρβαση του ιστορικού – λειτουργικού χρόνου και μια πρόγευση της αιωνιότητας.

Χριστός Ανέστη! και από χρόνου πάντοτε με υγεία!