Ι.Ν. Αγίου Νικολάου: Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες μέχρι 16 Μαΐου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Με την χωροθέτηση των καθισμάτων εντός του ναού και με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα που προβλέπονται για την τέλεση θρησκευτικών τελετών και ατομικής προσευχής, προετοίμασαν τις τελευταίες ημέρες τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων, ο ιερέας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, πάντα με βάση το πλαίσιο λειτουργίας που προβλέπει η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Συγκεκριμένα, με τα νέα μέτρα τέθηκε το πλαίσιο λειτουργίας των εκκλησιών μέχρι τις 16 Μαΐου, όπου και θα τελούνται ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο του θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ δόθηκε εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα αυτό, το δικαίωμα των πιστών για προσέλευση στους ναούς για ατομική προσευχή και βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο λατρείας συνιστάται η χρήση προστατευτικής υφασμάτινης μάσκας από τους προσερχόμενους πιστούς.

Προς ενημέρωση του κοινού, οι συγκεκριμένες οδηγίες θα ακολουθούνται και στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων και μετά την τέλεση ιερών ακολουθιών, θα επιτρέπεται η ατομική προσευχή, παρουσία ορισμένου αριθμού πιστών, οι οποίοι θα κάθονται σε απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους και όχι όρθιοι. Στο εσωτερικό του ναού δεν θα επιτρέπεται η είσοδος υπεράριθμων ατόμων.

Στην είσοδο της εκκλησίας θα υπάρχουν αντισηπτικά καθαριότητας χεριών, ενώ ο ναός θα έχει ανοικτές τις πλαϊνές πόρτες για να εξασφαλίζεται φυσικός εξαερισμός.

Οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή ο ανώτατος συνολικός αριθμός, η ως άνω αναλογία αριθμού φυσικών προσώπων/τετραγωνικών μέτρων, η απόσταση μεταξύ τους, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής, ιδίως όσον αφορά σε πρακτικές και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις του θρησκευτικού φρονήματος.

Τέλος, επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας.