Ασφαλτόστρωση και παρεμβάσεις στην γέφυρα Αχελώου

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Την γέφυρα Αχελώου, κοντά στην Κοινότητα Στράτος, επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, για να δουν από κοντά τις εργασίες ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών, χωματουργικών εργασιών (καθαρισμός ερεισμάτων, διάνοιξη τάφρων, κ.λ.π.), εργασιών οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, καθώς και εργασιών πρασίνου (κοπή και κλάδεμα δέντρων κ.λ.π.).

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στην σελίδα του στο facebook:

«Μετά από πολλά χρόνια η γέφυρα του Αχελώου θα αποκτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει, όχι μόνο ως οδική "πύλη" του Αγρινίου, αλλά και ως σύμβολο της περιοχής.

Επί της ουσίας, ένα έργο που ξεκίνησε σαν οδικό μετατρέπεται σε έργο γεφυροποιίας, καθώς η Περιφέρεια, εκτός από την ολική συντήρηση του οδοστρώματος θα ανακοινώσει σύντομα και παρεμβάσεις για τη συντήρηση των κιγκλιδωμάτων, αλλά και τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό, κάτι που είναι ζήτημα αισθητικής και ανάδειξης του έργου, αλλά και ουσιαστικής οδικής ασφάλειας για τους πολίτες.

Επισκεφθήκαμε σήμερα τη γέφυρα μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά και Θανάση Μαυρομμάτη, αλλά και τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου.

Στην Περιφέρεια είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη Δυτική Ελλάδα από τα… σκοτάδια (εντός ή εκτός εισαγωγικών)!»

Η ανάρτηση του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου στην σελίδα του στο facebook:

«Επιτέλους η ανακατασκευή της γέφυρας του Αχελώου γίνεται όπως πρέπει. Από την πλευρά του Περιφερειάρχη υπήρξε δέσμευση για συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού της γέφυρας, καθώς και για την συντήρηση των κιγκλιδωμάτων.

Το έργο, που χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια ως μεγάλη εκκρεμότητα, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών».