Η προσφορά του Α/Τ Ακαρνανικών του ΟΤΕ στις επικοινωνίες

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο συμπατριώτης μας Γιάννης Γιαννακόπουλος μας θυμίζει την προσφορά των τεχνικών του ΟΤΕ αλλά και των αντίστοιχων της ΕΡΤ στην μετάδοση πριν μερικά χρόνια των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Α/Τ Ακαρνανικών του ΟΤΕ.

Γράφει ο Γ. Γιαννακόπουλος στο facebook:

«Ανασκαλεύοντας αυτές τις μέρες το αρχείο μου βρήκα κάποιες παλιές φωτογραφίες και βίντεο από τα Ακαρνανικά Ορη της εποχής που εργαζόμουν στον Α/Τ Ακαρνανικών του ΟΤΕ που είναι σε υψόμετρο 1450 μέτρων, στην κορυφή Περγαντί.

Ο σταθμός ήταν ο σημαντικότερος της χώρας και αποτελούσε τον κύριο τηλεπικοινωνιακό και τηλεοπτικό δρόμο της χώρας μας με το εξωτερικό και φυσικά εξυπηρετούσε και τις αντίστοιχες ανάγκες της δυτικής Ελλάδας.

Ο Α/Τ Ακαρνανικών απετέλεσε και την «πύλη» της τηλεφωνικής και τηλεοπτικής επικοινωνίας προς το εξωτερικό.

Η εξέλιξη όμως με την ψηφιακή τεχνολογία, τους δορυφόρους και τις οπτικές ίνες συνετέλεσαν στο να υποβαθμιστεί σημαντικά η σημασία του.

Τότε υπήρχε 24ωρη κάλυψη με βάρδιες 3 ατόμων για να καλύπτονται οι τεχνικές ανάγκες του σταθμού. Τον χειμώνα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα με τους συχνούς και πολυήμερους πολλές φορές αποκλεισμούς. Για να γίνει αλλαγή βάρδιας, όταν το επέτρεπε κάπως ο καιρός, στήνονταν ολόκληρη επιχείρηση για τον εκχιονισμό..... Αναμνήσεις βλέπεται.... και βέβαια αποζημιώσεις στην εκεί υπηρεσία μας ήταν οι πανέμορφες ανατολές και τα υπέροχα ηλιοβασίλεματα».