Η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου, στα Καλύβια

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Καλύβια με μεγάλη λαμπρότητα, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου Νικολάου, με την παρουσία επισήμων και πλήθους πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια την θρησκευτική πομπή!

Την Ιερή Εικόνα του Αγίου Νικολάου κρατούσαν νέοι του χωριού μας, ενώ στην πομπή προπορεύονταν, κρατώντας την ελληνική σημαία, γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές από το Χορευτικό Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος», ενώ ακολουθούσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Δοκιμίου «Η Πρόοδος», κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρ. Καπράλος» με επίσημο ένδυμα, ενώ τη λιτάνευση της εικόνας συνόδευε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από το νέο ναό προς τον παλαιό Άγιο Νικόλαο, (κοιμητήριο) και ακολούθως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, επέστρεψε στον εκκλησία του χωριού. Στην είσοδο του ναού μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, έραιναν με λουλούδια την εικόνα, η οποία τοποθετήθηκε για προσκύνημα στο νάρθηκα του ναού.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εψάλη από τον ιερέα π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ακούστηκε στη συνέχεια το κήρυγμα της ημέρας.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Γιάννης Φαρμάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Σπύρος Φλώρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Νίκος Καζαντζής, Πάνος Μαρνέζος και Γεράσιμος Μπελεβώνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας, Βασ. Σαράτσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου Παναγιώτης Κοτούμπας, αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού από το παράρτημα Αγρινίου και αρκετοί κάτοικοι.

Από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων μοιράσθηκαν γλυκίσματα προς τους συγχωριανούς μας και τους επισκέπτες.

Την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία!