Κατεδαφίστηκε το κτίριο των αποθηκών της Ένωσης, στον Πλάτανο Καλυβίων

Τετάρτη  4 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα μεγάλο κτίριο που χρησίμευε επί πολλά χρόνια σαν αποθηκευτικός χώρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αγρινίου, στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων, γκρεμίστηκε αυτές τις μέρες για να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες εγκαταστάσεις από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεάπολης.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε κτισθεί στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και λειτούργησε αρχικά σαν εργοστάσιο επεξεργασίας λυκίσκου και στη συνέχεια πέρασε  στα "χέρια" της Ένωσης  και σε αυτό διατίθονταν λιπάσματα και αγροτικά εφόδια για τους αγρότες της περιοχής. Με τα χρόνια οι δραστηριότητες αυτές ατόνησαν και τελευταία η ΕΑΣ Αγρινίου προχώρησε σε συμφωνία ανταλλαγής οικοπέδων με τον νεοσύστατο Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σπαραγγιού και Λοιπών Οπωροκηπευτικών "Νεάπολη" Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος θα αξιοποιήσει την έκταση αυτή για να επενδύσει και να δημιουργήσει εν ευθέτω χρόνω, σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταποίησης ακτινιδίων, δαμάσκηνων κ.ά.

Το παλιό κτίριο επί της οδού Αγρινίου – Καλυβίων αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού έχουν απομείνει μόνο μπάζα και κάποιοι τοίχοι του, αλλά σύντομα και αυτά θα κατεδαφιστούν και θα απομακρυνθούν από το οικόπεδο…