Περίθαλψη νεαρού λευκοπελαργού...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και του διασώστη της ΑΝΙΜΑ, Νίκου Πατερέκα, είχαμε σήμερα το απόγευμα όταν ειδοποιήθηκαν από κατοίκους των Καλυβίων για να βοηθήσουν έναν μικρό λευκοπελαργό!

Το νεαρό πουλί αυτές τις μέρες δοκιμάζει τα φτερά του και πραγματοποιεί τις πρώτες του πτήσεις, όμως απομακρύνθηκε από την φωλιά του που είναι στο τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και δεν μπορούσε να επανέλθει σε αυτή...

Έτσι άνδρες της Πυροσβεστικής, μετά από ειδοποίηση του συγχωριανού μας Θανάση Χ. Κερασιώτη, εντόπισαν τον πελαργό σε διπλανό οικόπεδο, τον φρόντισαν, του έδωσαν νερό, και τον ανέβασαν ξανά στην φωλιά όπου τον περίμενε όλη η οικογένεια των πελαργών!

Ο πελαργός αν και σαστισμένος, ήταν καλά στην υγεία του και γρήγορα αναθάρρησε…

Νεώτερη ενημέρωση (15/07/2019)

Ο νεαρός λευκοπελαργός που αδυνατούσε να πετάξει για να επιστρέψει στην φωλιά του και βρέθηκε χθες σε οικόπεδο του χωριού μας, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, το πρωί της Δευτέρας έπεσε στην προσπάθειά του να πετάξει και ειδοποιήθηκε γι΄ αυτό το λόγο, ο διασώστης Νίκος Πατερέκας.

Ο πελαργός, είχε τραύματα από την πτώση του και κρίθηκε απαραίτητο να σταλεί στην οργάνωση ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής) στην Αττική, για να τον περιθάλψουν.

Ο διασώστης της ΑΝΙΜΑ, Νίκος Πατερέκας γράφει στη σελίδα του στο facebook για το περιστατικό: « Τα Καλύβια είναι από τα λίγα χωριά με πελαργούς στον κάμπο του Αγρινίου, πληροφοριακά. Φύγαμε από το Αγρίνιο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την οποία ευχαριστώ θερμά για την συμβολή της και προσφέραμε βοήθεια στο περιστατικό με τον λευκοπελαργό στα Καλύβια... Όπως επίσης ευχαριστώ τους κατοίκους των Καλυβίων και την ενοριακή επιτροπή Αγίου Νικολάου, που μας άνοιξαν τις πόρτες του ναού για να ανέβουμε στο καμπαναριό και να επιστρέψουμε όσο μπορούσαμε πιο κοντά στους δικούς του, τον μικρό μας ¨φίλο¨ λευκοπελαργό.

Ο κόσμος στα Καλύβια που ασχολείται με τη γη, σαν αγρότες σέβονται τους πελαργούς και τους αγαπούν, όπως και οι άνθρωποι της ενορίας και αυτό φαίνεται και από την εκκλησία που μεν είναι μικρή, αλλά επέτρεψαν στα πουλιά να φωλιάσουν χωρίς να σκέφτονται την ατσαλιά όπως σε άλλες περιοχές. Μπράβο στα Καλύβια - χωριό πρότυπο για την περιοχή…»