Εορτασμός πολιούχου Αγίου Νικολάου, στα Καλύβια

 

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα Καλύβια η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου Νικολάου με μεγάλη συμμετοχή επισήμων, συλλόγων και πολλών κατοίκων του χωριού ενώ οι θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Την πομπή της Ιεράς Εικόνας από το νέο Ιερό Ναό στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Κοιμητήριο) συνόδευσαν νέοι και νέες με παραδοσιακές φορεσιές, ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων «Δήμητρα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανατωλίου "Χρήστος Καπράλος" και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Ακολούθησε η τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας όπου χοροστάτησε ο ιερέας π. Θεοδόσης Αθανασόπουλος.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Γ. Φαρμάκης, Μ. Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Χρ. Μπόκας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Χασιώτης, Ν. Καζαντζής, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπής, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Δ. Μακρής, η Ανθ. Μακρή από την Ακτίνα Εθελοντισμού, και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων.