Αγρίνιο: Ενημέρωση για «Νύχτες χωρίς ατυχήματα»

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Η δράση για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των πολιτών και την πρόληψη της αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων, έχει συμπεριληφθεί στο ετήσιο σχέδιο δράσης που εκπονεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη, ενημέρωση και προαγωγής υγείας των πολιτών της και χθες το βράδυ υλοποιήθηκε και σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου, σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Εθελοντές  του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα νυχτερινά σημεία του Αγρινίου, τον πεζόδρομο της Ηλ. Ηλιού , ενημέρωσαν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ, σε σχέση με την οδήγηση και ενθάρρυναν τις παρέες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας»,  που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι τους φίλους του. Σε καφετέριες του πεζοδρόμου υπήρξε διανομή ενημερωτικών εντύπων και σχετική πληροφόρηση.

Στη δράση συμμετείχε η Τροχαία Αγρινίου, ενώ παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης κα Χριστίνα Σταρακά.

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Πηγή: agriniopress.gr