Ιπτάμενοι επισκέπτες από τη Γαλλία στο Αγρίνιο

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τις καλύτερες εντυπώσεις απεκόμισαν από την περιοχή μας οι 25 Γάλλοι πιλότοι που επισκέφθηκαν για δύο μέρες, με τα Αεροσκάφη τους την Αερολέσχη Αγρινίου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Μαΐου, στα πλαίσια προγραμματισμένης περιοδείας στην Ελλάδα με τον όνομα "Ταξίδι στην γή του Οδυσσέα", με σύνολο δεκαπέντε Υπερελαφρών Αεροσκαφών  (οκτώ Αυτόγυρα, τρία Μοτοαιωρόπτερα και τρία Αεροπλάνα 3AXIS) τα οποία προσγειώθηκαν στο πεδίο της Αερολέσχης. Από εκεί πραγματοποίησαν πολλές "τουριστικές" πτήσεις στις γύρω περιοχές και τα νησιά του Ιονίου.

Στην ομάδα των Γάλλων υπήρχε και μέλος της Αερολέσχης Σερρών ο κος Γιάννης Τσουρλιάννης - απο τις Σέρρες ξεκίνησαν την περιοδεία τους - ο οποίος έπαιξε και τον ρόλο του διερμηνέα. Ο αρχηγός και ιδιοκτήτης της Γαλλικής Αερολέσχης (Air-Flash) που οργάνωσε το ταξίδι ονομάζεται Ερικ Λεφέβρ. Μαζί με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Αγρινίου Κώστα Γρίβα μίλησαν στην κάμερα και εξέφρασαν τις απόψεις τους για την περιοχή μας, την Αερολέσχη μας και γενικά την εμπειρία από την περιοδεία τους.

Ομολογουμένως εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την ομορφιά και τις δυνατότητες της περιοχής μας καθώς και την φιλοξενία της Αερολέσχης. Αξίζει να πούμε οτι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται το Αγρίνιο καθότι είχαν ξανάρθει τον Μάιο του 2017. Αυτή την φορά ήρθαν περισσότεροι και ευελπιστούμε την επόμενη φορά να έρθουν ακόμα πιο πολλοί.

 Η Αερολέσχη έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει επισκέπτες από άλλες περιοχές καθώς και το εξωτερικό, έχοντας σαν βασικά πλεονεκτήματα ότι το Αεροδρόμιο Αγρινίου είναι πόλος έλξης αεροπορικών επισκεπτών, έχει μεγάλο μήκος διαδρόμου, το Αγρίνιο είναι στην μέση του Νομού σε περιοχή με πολύ καλές πτητικές συνθήκες σχεδόν όλο τον χρόνο αλλά και το σημαντικότερο όλων ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στην πόλη. Φυσικά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι τα μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου κάνουν πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής μας ως Αεροπορικό Τουριστικό Προορισμό.

H Αερολέσχη Αγρινίου μαζί με την Γαλλική ομάδα (Air-Flash) διοργάνωσαν από κοινού γεύμα την Παρασκευή το βράδυ με κρεατικά εδέσματα, ούζο και κρασί. Φυσικά οι Γάλλοι τα τίμησαν δεόντως και η βραδιά έκλεισε τραγουδώντας τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Γαλλίας, τονίζοντας έτσι την Ελληνογαλλική φιλία. Η αποστολή ανεχώρησε το Σάββατο 18/5 το πρωί για τον επόμενο προορισμό της.

Αερολέσχη Αγρινίου - alag.gr