Δήμος Αγρινίου: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυθαίρετες μεταφορές ζώων»

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με όμορους δήμους η οποία  να επιτρέπει τη μεταφορά  ή φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος ανέφερε σχετικά: «Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί με ευαισθησία και ευθύνη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυρίως από  ίδια έσοδα του Δήμου,  που περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων δημιουργία  ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τόσο για τα αδέσποτα ζώα και την υιοθεσία τους, όσο και για τα δεσποζόμενα, εμβολιασμό, στείρωση και περίθαλψη.

Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα ώστε να προστατεύουμε τους δημότες μας. Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων».

Ανάρτηση στην ομάδα της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου στο Facebook κάνει λόγο για «σοκαριστικές καταγγελίες που έρχονται στο φως» και αφορούν στον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις αρμόδιες υπηρεσίες δήμων.

Ειδικότερα η ανάρτηση τονίζει:

«Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Παρασκευή Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με υπάλληλο για θέματα διαχείρισης αδέσποτών στο Δήμο Θέρμου, χωρίς να αποκαλύψει την ιδιότητά της, με την πρόφαση ότι θέλει να ενημερώσει τον Δήμο για την ύπαρξη αδέσποτών σκυλιών στην περιοχή που κατοικεί.

Αφού ζήτησε πληροφορίες από την τοπική υπηρεσία σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθεί ο Δήμος Θέρμου για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων, ο υπάλληλος της απάντησε ευθαρσώς ότι τα αδέσποτα του Δήμου Θέρμου περισυλλέγονται και εγκαταλείπονται στην περιοχή του Αχελώου Δήμου Αγρινίου χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία και την σίτισή τους!

Και όλα αυτά, ελάχιστα μόλις εικοσιτετράωρα από τις αποκαλύψεις φιλόζωων πολιτών των Δήμων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι με το ίδιο ακριβώς θράσος οι αρμόδιοι για τη διαχείριση αδέσποτων Μεσολογγίου και Αιτωλικού παραδέχτηκαν ότι εγκαταλείπουν και εκείνοι στον Αχελώο τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους, με τους εθελοντές που τα φρόντιζαν να τα αναζητούν απεγνωσμένα.

Η κατάσταση έχει φύγει πέρα από κάθε έλεγχο! Απαιτείται η αντίδραση όλων ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το έγκλημα!»