Θαλάσσια μπάνια στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου PDF Print E-mail
Written by Gikas   
Friday, 14 July 2017 22:36

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Συνεχίζονται καθημερινά τα δρομολόγια του λεωφορείου που μεταφέρει Καλυβιώτες και Αγγελοκαστρίτες λουόμενους στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου στα ιαματικά λουτρά της "Αγίας Τριάδας" και της "Φοινικιάς", αλλά και στην όμορφη παραλία της Τουρλίδας!

Το τουριστικό λεωφορείο του Βαγγέλη Σταμούλη, την καλοκαιρινή περίοδο μεταφέρει σε κοντινούς προορισμούς, με χαμηλού κόστους εισιτήριο, δεκάδες επιβάτες της περιοχής μας, για θαλασσινά ή και ιαματικά μπάνια προσφέροντας ταυτόχρονα και μια διέξοδο δροσιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή η περιοχή του Μεσολογγίου και για τα ιαματικά λουτρά και λασπόλουτρα. Το θαλασσινό νερό της περιοχής παρουσιάζει αυξημένη αλατότητα εξαιτίας του μικροκλίματος της περιοχής.

Το κολύμπι στο συγκεκριμένο νερό προκαλεί σημαντική ανακούφιση σε πόνους των μυών και των αρθρώσεων. Επίσης λόγω αυτών των συνθηκών αλλά και της κατάλληλης διαμόρφωσης του τοπίου της λιμνοθάλασσας έχουν σχηματισθεί σημαντικά αποθέματα ώριμης λάσπης (ιλύος - πηλού: Αγία Τριάδα, Τουρλίδα, Φοινικιά).

Ο ώριμος θεραπευτικός πηλός είναι μαύρου χρώματος, παρουσιάζει ομοιογένεια, καλή πλαστικότητα και άριστη συνάφεια με την επιδερμίδα, στοιχεία που τον καθιστούν έτοιμο για εφαρμογή. Ο πηλός δρα θεραπευτικά με τρείς τρόπους συγχρόνως: θερμικά, μηχανικά και χημικά. Κατά την εφαρμογή λόγω της θερμότητας και της υφής του δημιουργεί τοπική υπεραιμία, καθώς επίσης άριστη καθαριότητα και τρυφερή αφή της επιδερμίδας. Το μαύρο χρώμα οφείλεται σε θειούχα άλατα, τα οποία αποτελούν σημαντικό θεραπευτικό συστατικό, επειδή κατά την επαφή του πηλού με την ανθρώπινη επιδερμίδα αντιδρούν με τα όξινα συστατικά της, ελευθερώνοντας θειούχα ιόντα. Αυτά, με τη σειρά τους, απορροφώνται από την επιδερμίδα, θεραπεύοντας δερματολογικές ασθένειες. Έτσι η χημική δράση οφείλεται στην πληθώρα μετάλλων και ιχνοστοιχείων του πηλού που έχουν διαπιστωμένες ανακουφιστικές ή θεραπευτικές ιδιότητες.

Κλινική μελέτη απέδειξε την ευεργετική επίδραση επιθεμάτων ιαματικής λάσπης Μεσολογγίου στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας.

Να πούμε τέλος ότι, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Mεσολογγίου παράγονται μεγάλες ποσότητες αλατιού, ενώ ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στον οικισμό της Τουρλίδας, με τις πελάδες, τα σπίτια των ψαράδων και τις ψαρόβαρκες στην είσοδο της λιμνοθάλασσας, αλλά κυρίως για θαλασσινό μπάνιο!

Πληροφορίες από diakopes.gr, physiskaiousia.gr

 

Δήμος ΑγρινίουVIDEOS

ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2010

Για να δείτε περισσότερα Videos πιέστε [.. ΕΔΩ..]

ΚΑΙΡΟΣ

We have 64 guests online© Copyright ΚΑΛΥΒΙΑ Αγρινίου. Designed by CisLab - TEI of Messolonghi.
All Rights Reserved