Ευχές πολιτικής ηγεσίας για το Πάσχα

Οι ευχές του Δημάρχου Αγρινίου

Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση.

Ας αφήσουμε λοιπόν το χαρμόσυνο άγγελμα να γεμίσει με ελπίδα τις καρδιές μας ότι θα τα καταφέρουμε, θα σταθούμε και πάλι όρθιοι.

Με δέος και συγκίνηση ας υποκλιθούμε στη νίκη της ζωής επί του θανάτου, της ελπίδας επί της απελπισίας. Φέτος, δεν θα γιορτάσουμε στις εκκλησιές, δεν θα λάβουμε το Άγιο Φως.

Όλοι όμως είδαμε το φως στα μάτια των ανθρώπων που, τις κρίσιμες ώρες, αγκάλιασαν τον συνάνθρωπο τους και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. Όλη αυτή την δύσκολη περίοδο δείξαμε καρτερικότητα και υπομονή για να είναι οι αγαπημένοι μας υγιείς και η κοινωνία ασφαλής. Ας μη λησμονούμε ότι τον πόνο και τη θλίψη των Παθών ακολουθούν πάντα η αγαλλίαση και η Λύτρωση.

Εύχομαι ολόψυχα, η Ανάσταση, να χαρίσει υγεία και αισιοδοξία για το αύριο του Τόπου μας σηματοδοτώντας το τέλος μιας μεγάλης δοκιμασίας.

Καλή Ανάσταση!

 

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας…».

Το μεγαλειώδες και πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών που διανύουμε αποκτάει ιδιαίτερη αξία φέτος, καθώς τόσο η πατρίδα μας όσο και το σύνολο της ανθρωπότητας βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο οποίος απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Γι’ αυτό και σήμερα παρά ποτέ καλούμαστε να μετουσιώσουμε το αναστάσιμο μήνυμα σε πράξη, αποδεικνύοντας ότι Ελληνισμός και Χριστιανοσύνη, αυτά τα δίδυμα αδέλφια, θα βγουν και πάλι νικητές, υμνητές της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.

Φέτος, δεν θα διασταυρώσουμε λαμπάδες, αγκαλιές και φιλιά. Αλλά θα σταθούμε ακόμα πιο κοντά, προφυλάσσοντας ο ένας τον άλλον. Και ευχόμενοι με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της φωνής μας:

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

 

Οι ευχές της Χριστίνας Σταρακά

Το μήνυμα της θυσίας και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, κορυφώνεται τις Άγιες τούτες ημέρες που διανύουμε.

Ειδικά, το φετινό Πάσχα, εν μέσω πανδημίας, αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς η Ανάσταση του Κυρίου, που έπεται της εβδομάδας των Παθών, μας γεμίζει με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Η υπεύθυνη στάση και η ωριμότητα που επιδεικνύουμε, όλοι μας, σε αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία, ενδυναμώνει το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ας δούμε τη δοκιμασία αυτής της περιόδου ως ευκαιρία επιστροφής στην αλληλεγγύη και στις πραγματικές αξίες της ζωής.

Τις Άγιες ημέρες του Πάσχα ας πλημμυρίσουν οι καρδιές όλων με το Φως της Αγάπης και της Ελπίδας για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!