Προληπτικά μέτρα απολύμανσης δημόσιων χώρων αποφάσισε ο δήμος Αγρινίου

Προηγήθηκε  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Δημάρχου με τους Αντιδημάρχους Αγρινίου και σύσκεψη με τους Διευθυντές όπου εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν όλα τα μέτρα για την αναγκαία προφύλαξη. 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά: «Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σύνεση όλα τα τελευταία δεδομένα  από την μετάδοση του ιού στην χώρα μας. Με απόλυτο σεβασμό στους δημότες προβαίνουμε  στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τη δημόσια υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται, αύριο Παρασκευή στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1), εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Φροντιστηρίων, γυμναστηρίων,  αθλητικών συλλόγων  και της εστίασης προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις και τους τρόπους προφύλαξης.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ο Δήμος Αγρινίου εναρμονιζόμενος με ότι επιτάσσει το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας  ενημερώνει τους δημότες  για τη λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής.

Ύποπτα περιστατικά θεωρούνται όλοι όσοι παρουσιάζουν υψηλό πυρετό (άνω των 38,5◦C) και ταυτόχρονα προέρχονται από ταξιδιωτικούς προορισμούς όπου εκδηλώθηκαν κρούσματα.  Κάθε ύποπτο κρούσμα πρέπει να υποβάλλεται αμέσως σε εργαστηριακό έλεγχο.

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής:

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

-Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

-Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

-Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

-Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.