Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοέμβρη 2018, στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου, Παπαναστασίου Γεώργιος, εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας, καθώς και πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από τα πορτρέτα και τα μηνύματα των γυναικών της πόλης μας, που φωτογραφήθηκαν γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό σκοπό.

Η Έκθεση Φωτογραφίας Γυναικείων Πορτρέτων με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα – Ρωμαλέες Ψυχές»  σε φωτογράφιση της Λένας Αρκουμάνη, λειτούργησε στο κτίριο της Παλαιάς Αγοράς Αγρινίου.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του ξενώνα ήταν μεγάλη και μέσω της παρουσίας τους εκεί συνέβαλαν στον αγώνα ενάντια στην βία κατά των γυναικών.

Ευχαριστούμε θερμά αυτές τις 15 γυναίκες που ξεπερνώντας τους προσωπικούς τους ενδοιασμούς και τα κοινωνικά στερεότυπα, με τεράστια δύναμης ψυχής, αλλά και διάθεση κοινωνικής προσφοράς, δέχτηκαν να «κακοποιηθούν» συμβολικά μπροστά στον φωτογραφικό φακό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στη βία.

Η καθεμιά ξεχωριστά, αλλά και όλες μαζί, με την ενεργή συμμετοχή τους, συνέβαλαν στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας και στην εκστρατεία ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας και το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

Μαρίνα Καραφά Θεατρολόγος

 

Σία Δημητρίου Ψυχολόγος PhD – Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «Οδυσσέας»

 

Βασιλική Δ. Παπαχρήστου Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια – Γενική Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

 

 Ένθερμη στήριξη από τον Γιώργο Πανταζόπουλο (www.kalyvia.gr), στον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και στο έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου.

Επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας Γυναικείων Πορτρέτων με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα – Ρωμαλέες Ψυχές».