Οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας - Επανεκλογή Π. Παπαχρήστου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας που διεξήχθησαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, είχαμε για τρίτη συνεχόμενη φορά επανεκλογή του Παναγιώτη (Τάκη) Παπαχρήστου στην προεδρία της ΕΠΣΑ.

Επανεκλογή είχαμε και για τον καλυβιώτη, αντιπρόεδρο της ΕΠΣΑ, Γιάννη Γ. Αναστασίου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει συγκεκριμένα:

Κατά τις αρχαιρεσίες της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, που έγιναν την 11-6-2018, στις οποίες ψήφισαν εξήντα (67) σωματεία, ο συνδυασμός «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» του κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, έλαβε 39 ψήφους, ενώ ο έτερος συνδυασμός υπό τον κ. Γεώργιο Λαγούδη «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», έλαβε είκοσι επτά (27) ψήφους. Βρέθηκε επίσης και ένα (1) λευκό ψηφοδέλτιο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Τάκης Παπαχρήστος αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών σε δηλώσεις του στο Nafpaktia news.gr είπε τα εξής:

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία που στήριξαν την εκλογή μου, δείξαν ότι έχουν και αξιοπρέπεια και υπόληψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους συνεργάτες μου, στα μέλη του Δ.Σ. γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη νίκη και νομίζω ότι ήταν ένα μήνυμα προς όλους ότι τα σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας, 8 χρόνια αυτή την διοίκηση την εμπιστεύονται και δείχνει ότι θέλουν να συνεχίσει να προσφέρει στο αιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο.

Η επόμενη μέρα είναι να προχωρήσει το ποδόσφαιρο του νομού μας και άλλα βήματα μπροστά. Να έχουμε αξιόπιστα πρωταθλήματα, καλές διαιτησίες, να μπορέσουμε να πιέσουμε εκεί που μπορούμε για αθλητικές υποδομές, να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βάση στα πρωταθλήματα υποδομών, αν και νομίζω ότι τα πρωταθλήματά μας στις μικρές ηλικίες είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και αυτό που έχει σημασία είναι ότι από δω και πέρα είναι να ξεχάσουμε αυτά που πρέπει και να θυμόμαστε βέβαια αυτά που πρέπει και όλοι μαζί να προχωρήσουμε, πάλι μαζί με το διοικητικό συμβούλιο και θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί είναι αυτοί οι άνθρωποι που τρέχουν συνέχεια στα γήπεδα αφιλοκερδώς, είναι αυτοί που δέχονται τα παράπονα και τα μηνύματα των παραγόντων, ενώ όπως έχω πει πολλές φορές οι παράγοντες τα τελευταία χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους και θεωρώ ότι, για τη νέα τετραετία θα είναι ένα συμβούλιο, μαζί με τα νέα μέλη που έχουν προστεθεί, και τη βοήθεια βέβαια των παλαιών μελών οι οποίοι είμαστε μια ¨οικογένεια¨ νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο.

Η ευθύνη ως διοίκηση και ως προέδρου πάντα υπάρχει, διότι όταν σε εμπιστεύονται κάποιοι άνθρωποι, κάποια σωματεία, που από το υστέρημά τους προσπαθούν να κρατήσουν ομάδες, είτε αυτές είναι στην μεγάλη κατηγορία, είτε στις μικρότερες κατηγορίες, πάντα πρέπει να έχεις ευθύνη και πάντα και πάντα πρέπει να σκέφτεσαι ότι, οποιαδήποτε νίκη, οποιαδήποτε εκλογή αφιερώνεται και πρέπει να είσαι υποχρεωμένος σε αυτά τα σωματεία, να μη τα ξεχνάς ποτέ, γιατί χωρίς αυτά δεν θα είμαστε σήμερα εδώ».

Δηλώσεις Γιώργου Λαγούδη:

«Η εκλογική διαδικασία ήταν μια παρωδία. Αυτά που συνέβησαν σήμερα στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας δεν μας κοσμούν. Υπό το βάρος απειλών και μπράβων, στήθηκε ένα πάρτι... Λυπάμαι πραγματικά, δεν μας αξίζει αυτό το ποδόσφαιρο, θέλουμε κάτι καλύτερο. Όσων αφορά την εκλογική διαδικασία, κακώς ακυρώθηκαν 6 πληρεξούσια δικά μας και αυτό θα φανεί στην πορεία, γιατί εμείς θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και θα δικαιωθούμε και θα ξαναγίνουν εκλογές.

Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία που προσήλθαν σήμερα στην κάλπη, που έδωσαν την ψήφο τους, όπως επίσης και κάποια σωματεία που δεν ήρθαν, θέλω να πω απειλήθηκαν και είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Ντρέπομαι για τον Πρόεδρο που αυτές τις μέρες ήταν παραγκωνισμένος και την δουλειά την έκαναν κάποιο μπράβοι. Κρίμα για το ποδόσφαιρο… Θα τα πούμε όμως ξανά».

Συνεντεύξεις: Nafpaktia news.gr