Αγώνες Dragster στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Το προσεχές σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου 2018, ο Α.Σ.Η. υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας  (ΑΜΟΤΟΕ) θα διοργανώσει διήμερο Drag Day στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου.

Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από στάση σε μια ίσια διαδρομή.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει αγώνας με 400 μέτρα βιομηχανικό, καθώς θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 50 βαρέλια κόλας, μαζί με 40 καινούρια λάστιχα drag για την άμεση εύρεση της καλύτερης δυνατής πρόσφυσης με όλα τα μέτρα της πίστας.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να φτάσει η πίστα του Αγρίνιου σε ένα τέτοιο επίπεδο που θα το ζηλεύουν ακόμα και ξένες ομάδες και αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα.

Να αναφέρουμε ότι, ο αγώνας αυτοκινήτων δεν προσμετρά σε κανένα Πρωτάθλημα, Κύπελλο ή Έπαθλο προκηρυγμένο από την ΟΜΑΕ. Αντίστοιχα επίσης, η διοργάνωση δεν περιλαμβάνεται στο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Dragster 2018, της AMOTOE.

Πίστα: Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου (κοντά στον Πλάτανο Καλυβίων).

Μήκος της διαδρομής: 2000 μέτρα

Πλάτος της διαδρομής: 36 μέτρα

Έναρξη Αγώνων στις 11 το πρωί (26/05/2018)

Ολοκλήρωση Αγώνων στις 6 το απόγευμα (27/05/2018)

Η Προϊστάμενη Αρχή, η διοργανώτρια Λέσχη, η Οργανωτική Επιτροπή καθώς και οι οδηγοί του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη έναντι τρίτων για ενδεχόμενο ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η αστική ευθύνη βαρύνει την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες

Το διήμερο 26 και 27 Μαΐου λοιπόν αναμένεται πολύ ¨καυτό¨ μιας και τα δυνατότερα οχήματα της χώρας μας και όχι μόνο, θα βρίσκονται εκεί για να σπάσουν πολλά ρεκόρ!!

Πληροφορίες από proactionracing.com