Ενημερωτική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων αναπτύσσοντας τις δράσεις του στα πλαίσια πρόληψης και ενημέρωσης όπως αυτά καθορίστηκαν από την αρχή του σχολικού έτους, οργανώνει συζήτηση, την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα, με τον Διευθυντή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, κ. Χρήστο Σκαμνέλο, με θέμα την «Ενσυναίσθηση».

Ενσυναίσθηση είναι η συναισθηματική ταύτιση με έναν άλλο άνθρωπο. Η αναγνώριση και η κατανόηση της θέσης, του συναισθήματος, των σκέψεων ή της κατάστασης κάποιου άλλου ανθρώπου. Όποιος χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση μπορεί να αναγνωρίσει, να αντιληφθεί και να αισθανθεί αυτό που αισθάνεται ένας άλλος άνθρωπος. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, να κατανοήσει τη συμπεριφορά του και να αναγνωρίσει τα κίνητρά της. Να δει δηλαδή τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλεί στην ενδιαφέρουσα αυτή ενημερωτική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο, για να συζητήσετε και να εκθέσετε προβληματισμούς για την καθημερινότητα και την ανατροφή των παιδιών μας.