¨Πνιγμένη¨ στα σκοτάδια η διαδρομή από Αγ. Γεώργιο Καλυβίων προς Ξηρόμερο

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η έλλειψη φωτισμού και η στενότητα του δρόμου, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την κατάσταση του δρόμου που διασχίζει τον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων και οδηγεί προς τα χωριά του Ξηρόμερου, κάνοντας δύσκολη την οδήγηση οχημάτων, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Η διαδρομή είναι κυριολεκτικά ¨πνιγμένη¨ στα σκοτάδια και πολλά οχήματα που κινούνται σε αυτή αντιμετωπίζουν ένα υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο και είναι απαραίτητο να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να αναβαθμιστεί και να καταστεί ασφαλές.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για έναν παλιό αγροτικό δρόμο που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πολυσύχναστη επαρχιακή οδό, αφού αποτελεί συνέχεια της διαδρομής που συνδέει το Αγρίνιο με τα Καλύβια, διασχίζει τον οικισμό Αγίου Γεωργίου, περνά την γέφυρα της Δ.Ε.Η. στον Αχελώο και κατευθύνεται προς τα χωριά του Ξηρομέρου, αλλά και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι όμορες κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν ώστε να γίνουν κοινές προσπάθειες  με τον δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια, αρχικά για την αξιολόγηση - αναβάθμιση του δρόμου από αγροτικό σε επαρχιακό και ακολούθως τεχνική μελέτη  για την βελτίωσή του, που θα προβλέπει διανοίξεις, κατάλληλες τεχνικές υποδομές, καλύτερη ποιότητα οδοστρώματος, διαγραμμίσεις, οδοσήμανση, προστατευτικές μπάρες και σύγχρονο φωτισμό, που θα αποτελέσουν ένα σύγχρονο τοπικό οδικό άξονα.