Εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων συνεχίζει τις δράσεις του συνδυάζοντας Θέατρο και Αθλητισμό, δύο όψεις του πολιτισμού μας, με την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Έτσι, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία χθες, 2 Δεκεμβρίου, να παρακολουθήσουν την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με τίτλο «Πιο δυνατός και από τον Σούπερμαν» του Roy Kift, με θέμα την αναπηρία, τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις.

Στο δεύτερο μέρος της εκπαιδευτικής δράσης, το σχολείο επισκέφτηκε  το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Τους μαθητές υποδέχτηκε και ξενάγησε ο κ. Κοθρούλας. Οι μικροί φίλαθλοι έμαθαν  για την ιστορία της ομάδας και του γηπέδου, έκαναν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις, ανέβηκαν στις κερκίδες, επισκέφτηκαν όλους τους χώρους των αποδυτηρίων κτλ και βγήκαν από τη φυσούνα στην αγωνιστική περιοχή του γηπέδου.

Μια εξαιρετική εμπειρία και μια θερμή φιλοξενία!

ΟΙ δράσεις για την ημέρα ατόμων με αναπηρία συνεχίζονται με προβολή ταινιών και εικαστικές δημιουργίες, ενώ θα οργανωθούν και νέες συνεργασίες με την ομάδα του Παναιτωλικού.

Το σχολείο προάγει αξίες πολιτισμού, ανοίγει προς την κοινωνία και προετοιμάζει τους μαθητές για τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής.