Τάξη Υποδοχής θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση (05/07/2019 Αρ. Φύλλου 2891) που ορίζει την ένταξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.

Με ΦΕΚ που υπεγράφη από τον πρώην Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στις 4 Ιουλίου, σε σχολεία της χώρας θα λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ που σχετίζονται με την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Η σχετική απόφαση περιλαμβάνεται στις δράσεις «Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία- Τάξεις Υποδοχής» του Ε.Π. ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση¨ του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση/ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αποβλέπει στην ανάγκη στήριξης των μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς την ενίσχυση της ελληνομάθειας και δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και στηρίχθηκε στις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε κάθε Τάξη Υποδοχής δύνανται να συμμετέχουν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι σε διαφορετικές τάξεις της ίδιας βαθμίδας.