Χορτάριασε το παλιό σχολείο στον Αγ. Γεώργιο Καλυβίων

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Σε πραγματική ¨ζούγκλα¨ έχει μετατραπεί από τα αγριόχορτα ο προαύλιος χώρος του παλιού δημοτικού σχολείου, στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

Η εικόνα που αντικρίζει κάποιος είναι πραγματικά απογοητευτική και είναι κρίμα ένα κτίριο και ένα οικόπεδο να ερημώνουν και να αφήνονται έρμαια στη φθορά του χρόνου…

Ένα οικόπεδο (προαύλιο) που μπορεί να μετατραπεί σε μια παιδική χαρά ή σε ένα μικρό χώρο αναψυχής και να γίνει μια μικρή όαση πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης το κτίριο του δημοτικού σχολείου, που πλέον δεν λειτουργεί και παραμένει κλειστό πολλά χρόνια, μπορεί να μετατραπεί σε ένα λαογραφικό μουσείο, ανοικτό και επισκέψιμο, αφού υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσφέρονται να συνδράμουν και να βοηθήσουν ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος, εφόσον βέβαια υπάρξει η σχετική πρωτοβουλία από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Να επισημανθεί τέλος ότι, πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο όπου έχουν αφαιρεθεί μεγάλα τμήματα από τα σιδερένια κάγκελα της περίφραξης και ο χώρος μένει απροστάτευτος και χρειάζεται να βρεθούν λύσεις για την αναμόρφωσή του πριν να είναι αργά…