Τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Αγρινίου

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η ενσωμάτωση των Εκλογικών Τμημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στον δήμο Αγρινίου, με τον Γ. Παπαναστασίου να επανεκλέγεται Δήμαρχος με ποσοστό 56%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπαναστασίου έλαβε 1000 ψήφους λιγότερους από τον πρώτο γύρο. H Χριστίνα Σταρακά από την πλευρά της, έλαβε περίπου 2.000 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Β' Κυριακή

Ενσωμάτωση 100,00 (217 / 217 ΕΤ)

Εγγεγραμμένοι 95.991

Έγκυρα 39.814

Άκυρα 837

Συμμετοχή 41.624

Λευκά 973

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ Ψήφοι 22.309 (56,03%) 

ΣΤΑΡΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ Ψήφοι 17.505 (43,97% ) 

 

Δήλωση Γιώργου Παπαναστασίου:

«Το Αγρίνιο είναι απόψε νικητής. Όλοι εσείς είστε η δύναμή μας. Ελάτε να συνεχίσουμε την πορεία προς τα εμπρός.

Οι πολίτες έκριναν, αποφάσισαν και ψήφισαν μακριά από παραγοντισμούς και εξαρτήσεις. Καμία δύναμη δεν μπορεί να αντισταθεί στην ειλικρινή βούληση του λαού. Ευχαριστώ τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες  που μας τίμησαν με τη ψήφο τους αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας  νικητή.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την ανανέωση της εμπιστοσύνης. Η νίκη μας  αποτελεί δέσμευση ευθύνης. Θα συνεχίσουμε να διοικούμε το Δήμο Αγρινίου  με την ίδια εργατικότητα και  συνέπεια που δείχνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της τιμής που μας δείξατε για δεύτερη φορά.

Ευχαριστώ τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα  σε όλη την προεκλογική περίοδο. Εκλεγέντες και μη, θα συνεχίσουν να αποτελούν μια μεγάλη ομάδα συμβάλλοντας στην πρόοδο του τόπου μας».

 

 

Δήλωση Χριστίνας Σταρακά:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μου, είτε ψήφισαν είτε όχι τον συνδυασμό μας κι εμένα προσωπικά. Καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Αγρίνιο και βγήκαμε ισχυροί ώστε να εκπροσωπήσουμε ενωτικά τους Αγρινιώτες.

Νιώθω δικαιωμένη για όσα πέτυχα με τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που πλαισίωσαν τον συνδυασμό μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου για την αγάπη την οποία εισπράττω τούτη την ώρα.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαναστασίου για την επανεκλογή του. Μας περιμένει δουλειά στο δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου γιατί ο δήμος αξίζει όπως και οι άνθρωποι του τόπου μας».

 

Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ολοκληρώθηκαν και σε πλήθος περιοχών της χώρας οι υφιστάμενοι τοπικοί άρχοντες καλούνται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και να τις παραχωρήσουν στους νέους εκλεγμένους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, καθώς και τα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα αναλάβουν, επισήμως, καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Τόσο για τις νέες Περιφερειακές Αρχές όσο και για τις Δημοτικές η θητεία τους θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2023.