Σπουδαία εμπειρία για τον Χρήστο Γ. Μπελεβώνη η συμμετοχή στο  Euro U17

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε ένα ακόμη επίσημο διεθνές παιχνίδι με την Εθνική ομάδα Παίδων, πήρε ο νεαρός ποδοσφαιριστής Χρήστος Γ. Μπελεβώνης αφού αγωνίστηκε για 25 λεπτά στον τελευταίο αγώνα με την Τσεχία στα πλαίσια του Euro U17!

Ο Χρήστος Γ. Μπελεβώνης, που αγωνίζεται στα τμήματα υποδομών του Παναιτωλικού, απεκόμισε σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις από τη συμμετοχή του σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση που διοργανώθηκε στην Ιρλανδία και μαζί με τους συμπαίκτες του χάρηκαν και απόλαυσαν αυτή την διεθνή παρουσία τους!

Όμως η Εθνική U17 γνώρισε την ήττα από την αντίστοιχη της Τσεχίας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος .

Έτσι ακόμα μία ήττα, μετά από αυτη κόντρα στο Βέλγιο, γνώρισε η Εθνική Παίδων, αποχαιρετώντας έτσι το EURO U17. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε στην επανάληψη και ηττήθηκε τελικά από την Τσεχία με 2-0.

Οι διεθνείς του Νίκου Κεχαγιά, ήθελαν μόνο νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων για να έχουν ελπίδες πρόκρισεις στα προημιτελικά της διοργάνωσης και μπήκαν, αναζητώντας το γκολ. Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο 10λεπτό η Εθνική ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε μπροστά ψάχνοντας το τέρμα που θα της έδινε το προβάδισμα.

Μάλιστα, έχασε μία καλή ευκαιρία στο 36′, με τον Αρσενίδη να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Πάντως η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη "γαλανόλευκη" χάθηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, με τον Τζόλη να κερδίζει πέναλτι, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των Τσέχων στην εκτέλεση που ανέλαβε ο ίδιος.

Η επιθυμία των διεθνών για το γκολ, άφηνε και πολλά κενά στα μετόπισθεν, με τους Τσέχους να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία το σουτ του Σίλχαρτ, που κατέληξε στο δοκάρι του Τζολάκη στο 23′.

Στο δεύτερο μέρος οι αντίπαλοί μας ξεκίνησαν καλύτερα και στο 52ο λπετό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με υπέροχο γυριστό σουτ του Σέικ, ύστερα από σέντρα του Σιπ.

Αυτό το γκολ έκοψε τα φτερά των διεθνών, που κατάλαβαν ότι έχουν πολύ δύσκολο έργο πλέον. Παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, με τον Αρσενίδη και τον Σουρλή.

Στο 65′, όμως ήρθε το τελικό χτύπημα, με την Τσεχία να κάνει το 2-0 με τον Πεχ και να "κλειδώνει" ουσιαστικά τη νίκη.

Από εκεί κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους Τσέχους να διαχειρίζονται άνετα το προβάδισμά τους και να φτάνουν σε νίκη, που ισοδυναμούσε με πρόκριση και την Εθνική να μένει στην τελευταία θέση του ομίλου με 1 βαθμό.

Η σύνθεση της Εθνικής: Τζολάκης, Τσαβός (85′ Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παυλίδης, Αβεντισιάν, Γρόσδης (85′ Καράκουτης), Παναγιώτου, Σουρλής (79′ Κοτόπουλος), Λιάτσος (78′ Σιατούνης), Αρσενίδης, Τζόλης (66′ Μπελεβώνης)

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Βέλγιο – Ιρλανδία 1-1

Ελλάδα – Τσεχία 0-2

 

Βαθμολογία

1. Βέλγιο 5

2. Τσεχία 5

3. Ιρλανδία 3

4. Ελλάδα 1

Πηγή: talentabout.gr