Εγκαίνια έκθεσης διακοσμητικών μοτίβων Επιταφίων Ιερών Ναών του Αγρινίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 19.30 το βράδυ, η έκθεση με διακοσμητικά μοτίβα Επιταφίων, που συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου, στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει τα εξής:

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας & Ακαρνανίας και η Σχολή Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί στα πλαίσια του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, συνδιοργανώνουν έκθεση με διακοσμητικά μοτίβα Ιερών Επιταφίων, που καλύπτουν μεγάλη χρονική περίοδο και συγκεντρώθηκαν από Ιερούς Ναούς του Δήμου Αγρινίου και ιδιωτικές συλλογές.

Τα διακοσμητικά μοτίβα είναι έργα λαϊκής τέχνης, φτιαγμένα με πολλά διαφορετικά υλικά όπως αποξηραμένα άνθη, χάντρες, ύφασμα, χαρτί και άλλα, με τεχνική σπάνια εμφανιζόμενη στον ελληνικό χώρο.

Η έκθεση με τίτλο «Ω, γλυκύ μου έαρ» που θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου, θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 19.30 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Η παρουσίαση των έργων θα γίνει με ομιλίες του αιδεσιμολογιότατου, πατρός Αλέξανδρου Καριώτογλου και της Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. Διευθύντριας Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Πηγή: agriniopress.gr