Ξεκίνημα με το… αριστερό για την Εθνική Παίδων (U17)!

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο οποίο αγωνίστηκε τα τελευταία λεπτά και ο Χρήστος Μπελεβώνης (Παναιτωλικός) δεν τα κατάφερε κόντρα στην πανισχυρή Ισπανία στην πρεμιέρα της Elite Round και πλέον η πρόκριση στην τελική φάση μοιάζει… βουνό.

Στη Νιόν της Ελβετίας, η Εθνική Παίδων το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά τελικά υποτάχθηκε στην ανώτερη Ισπανία, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0, στο πρώτο ματς των ομίλων της Elite Round, για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro U17.

Οι διεθνείς του Νίκου Κεχαγιά άντεξαν για κάτι παραπάνω από μία ώρα, αλλά τελικά λύγισαν από τα γκολ των Βαλέρα (66′) και Γκρίγιο (72′). Πάντως, μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ, η Εθνική U17 κοίταξε στα μάτια τους Ισπανούς και μάλιστα απείλησε ορισμένες φορές στο πρώτο μέρος.

Πλέον, το εργο των διεθνών μας για απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση γίνεται αρκετά δύσκολο, καθώς θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσουν τα δύο επόμενα παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο αδύναμους Ουκρανία και Κόσοβο, αλλά να κάνει μία ή και δύο γκέλες με τις ίδιες ομάδες η Ισπανία.

Επόμενο ματς για την Εθνική αυτό κόντρα στους Ουκρανούς την Πέμπτη 28/3 και ώρα 12:00.

Η σύνθεση της Εθνικής U17:

Τζολάκης, Παναγιώτου, Σιατούνης, Καραμπέρης, Τζόλης (64′ Κωτόπουλος), Σουρλής (86′ Λαζαρίδης), Αρσενίδης (65′ Κακούτης), Αβεντισιαν, Παυλίδης, Μανισόγλου (77′ Τσαβός), Λιάτσος (77′ Μπελεβώνης)

 

1η αγωνιστική

Κόσοβο – Ουκρανία 0-2

Ισπανία – Ελλάδα 2-0

 

Βαθμολογία

1. Ουκρανία 3

2. Ισπανία 3

3. Ελλάδα 0

4. Κόσοβο 0

 

2η αγωνιστική (28/3)

Ουκρανία – Ελλάδα

Ισπανία – Κόσοβο

 

3η αγωνιστική (31/3)

Ουκρανία – Ισπανία

Ελλάδα – Κόσοβο

Πηγή: talentabout.gr