Γιορτάστηκε στα Καλύβια η επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821»

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στα Καλύβια, με την δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία από τον ιερέα Θεοδόση Αθανασόπουλο και στη συνέχεια εκφώνησε την επετειακή ομιλία ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Χρήστος Μπεκούλης, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και το σύγχρονο νόημά τους, καθώς και στην διαμόρφωση της θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης.

Αμέσως μετά, με μια ηλιόλουστη και λαμπερή μέρα, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού μας, οι κάτοικοι παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Καλυβίων, για να ολοκληρωθεί  η πορεία στο Μνημείο των Πεσόντων, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, από τους μαθητές των σχολείων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπή, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, Θωμά Δρακόπουλο, από την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, Φωτεινή Δρακοπούλου, από εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και από τον Μιχάλη Χαρατσή, εκπρόσωπο του Ιππικού συλλόγου Καλυβίων.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στο τέλος της τελετής όλοι οι μαθητές τραγούδησαν τον Εθνικό μας ύμνο!