Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο & το Νηπιαγωγείο Καλυβίων (φωτο)

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων, πραγματοποιήθηκαν το πρωί οι σχολικές εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, με την παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στην αρχή της σχολικής γιορτής στο Δημοτικό Σχολείο, η χορωδία τραγούδησε το «Υπερμάχω» ενώ ακολούθως απαγγέλθηκαν ποιήματα από μαθητές και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του σχολείου.

Επίσης παίχθηκαν τα θεατρικά δρώμενα ¨25η Μαρτίου ¨ και ¨Οι Μεσολογγίτισες¨ που αποδόθηκαν θαυμάσια από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου.

Οι μικροί μαθητές Ορέστης Μαλεσιάδας και Λάμπρος Δρακόπουλος, συνοδεία οργάνων, έπαιξαν κλέφτικα παραδοσιακά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναφώνηση του Εθνικού μας Ύμνου, ενώ την Δευτέρα θα γίνει εκκλησιασμός και η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Επίσης, την δική τους γιορτούλα για να τιμήσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η δασκάλα κα Γιούλη Αυγέρη και οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Καλυβίων!

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τις κυρίες: Έλενα Οικονόμου-Ζαχαράτου, Κατερίνα Duerrich-Μαλεσιάδα, Γιούλα Αυγέρη, Χριστίνα Φύσσα-Ζαπαντιώτη, και Μίνα Συσοβίτη-Αντωνοπούλου.

Η Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο (φωτο)

 

 

Η Γιορτή στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων  (φωτο)