Κλειστή από τις 19:00 έως 24:00 το Σάββατο η Ιόνια Οδός

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

H Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών- «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού», ανακοινώνει ότι κλειστή θα είναι η Ιόνια Οδός το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, από 19:00 έως 24:00, στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Η ανακοίνωση:

«Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για το Σάββατο 9 Φλεβάρη, η Ιόνια Οδός να αποκλειστεί από 19:00 έως 24:00 το βράδυ στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Καλούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.»

Για τον αγώνα που πραγματοποιούν, αναφέρουν τα εξής:

Ο αγροτικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας. Η κυβερνητική πολιτική ενώ θα έπρεπε να στοχεύει στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, δημιουργεί ακόμα περισσότερα τα οποία και καταστρέφουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του κλάδου.

Το ασφαλιστικό το οποίο αντιμετωπίστηκε ως φοροεισπρακτικό μέσο και το αυξημένο κόστος παραγωγής θα εξοντώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες οδηγώντας τους στην φτώχεια και το μαρασμό με αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία και την Ελληνική Οικονομία.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αγροτών να διαμαρτύρονται για τα πραγματικά προβλήματα που έχουν, όμως απαιτείται σύνεση, διάλογος και άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Καλούμε τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και μέσα από κοινές δράσεις να ανατρέψουμε όσα κρατούν πίσω τον τόπο μας.