Η εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας, στα Καλύβια

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση για την Γιορτή της Μητέρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων, με ομιλήτρια την Φιλόλογο κα Δέσποινα Αναγνωστοπούλου και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Γυναικών, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Νίκου Στρατόπουλου.

Στις 2 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο, τιμούμε την Μάνα όλων, την Παναγία στην πρώτη της εμφάνιση ως Μητέρα.

Ο συμβολικός χαρακτήρας της ημέρας της Υπαπαντής είναι ότι η νεαρή μητέρα Παναγία πραγματοποιεί την πρώτη συμβολικής αξίας πράξη αποδοχής του νέου της ρόλου.

Ακολούθως η Χορωδία Γυναικών υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου, παρουσίασαν με υπέροχο τρόπο εκκλησιαστικούς ύμνους, τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο, αλλά και στίχους που συνέθεσε και παρουσίασε στο κοινό, ο κ. Στρατόπουλος.

Επίσης, μικρά παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, ενώ στο τέλος το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό την πολύ καλή παρουσία και την απόδοση των ύμνων της Χορωδίας!

Ο πατήρ Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, κλείνοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους και όλες όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα την ομιλήτρια, τον χοράρχη Ν. Στρατόπουλο και τα μέλη της Χορωδίας, ενώ αναφέρθηκε στη σωστή καθοδήγηση των παιδιών και στις αξίες που πρέπει να προσλαμβάνουν από την οικογένεια και ιδιαίτερα από τις μητέρες τους!

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Γιώργος Πανταζόπουλος.

Στο τέλος μοιράσθηκαν σε όλους, γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του χωριού μας!