Συνάντηση του Μητροπολίτου με υπευθύνους της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Μεσολόγγι, συνάντηση με τους επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αφορμή για τη Συνάντηση αυτή αποτέλεσε ο εορτασμός της 30ης Ιανουαρίου, προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, ενώ στην πρόσκληση του Μητροπολίτου ανταποκρίθηκαν ευγενώς οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καζαντζής, οι Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος, καταρχήν εξέφρασε προς όλους πολλές ευχαριστίες για την σημερινή τους παρουσία, ενώ επεσήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και των εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων, σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης προετοιμασίας της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών και της καλύτερης διοργάνωσης του σχετικού εορτασμού της ημέρας.

Όλοι συμφώνησαν να παρουσιάσουν στα παιδιά τις μορφές των Αγίων Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι αποτελούν ολοκληρωμένα πρότυπα επιστημόνων με κοινωνική προσφορά, σε μια εποχή μάλιστα που στερείται από πρότυπα ανιδιοτελών ανθρώπων. Επίσης, αποδέχθηκαν ομοφώνως την πρόταση του Σεβασμιωτάτου να προτρέψουν τα παιδιά να εκκλησιασθούν την ημέρα της εορτής, κατά την οποία θα ευλογηθεί και η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως