Πρόβλημα με διαρροή αγωγού ύδρευσης

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Διαρροή μικρής ποσότητας νερού παρατηρείται εδώ και 20 ημέρες στην οδό που βρίσκεται πίσω και σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Τ.Κ. Καλυβίων και πιθανολογείται ότι, κάποιος αγωγός ύδρευσης έχει υποστεί ζημιά και απαιτείται η άμεση διερεύνηση και επιδιόρθωση της βλάβης από τεχνικό συνεργείο της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, το νερό που βγαίνει στο σημείο είναι καθαρό και εικάζουν ότι είναι από το δίκτυο ύδρευσης και δεν προέρχεται από διπλανό σκεπασμένο αυλάκι (μη λειτουργικό) που χρησιμοποιούνταν για ποτίσματα κήπων ή περιβολιών.

Επίσης το οδόστρωμα στο σημείο εκείνο έχει υποστεί, λόγω της κυκλοφοριακής χρήσης, μικρές καθιζήσεις, οι οποίες εξαιτίας της διαρροής μπορεί να μεγιστοποιήσουν το πρόβλημα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή πάντως παραμένει ¨άλυτο¨ εδώ και χρόνια το ζήτημα με το σκεπασμένο αυλάκι που χρησιμοποιούνταν για άρδευση, όμως λόγω κατασκευαστικών ¨αδυναμιών¨ δεν αποστραγγίζει τα βρόχινα νερά και γεμίζει ακαθαρσίες και σκουπίδια.

Ίσως πρέπει η ΔΕΥΑΑ να δει το συγκεκριμένο θέμα και με τεχνικές παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν να δώσει μια ¨οριστική¨ λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.